00:00 - 24. mars 2017

Tid uten tann

Bluessangeren Valerie June tar tiden til hjelp.

Et krysningspunkt mellom country og jazz: Glem ikke å dvele ved øyeblikket, insisterer Valerie June. Foto: Jacob Blickenstaff

Tiden går. Det vet den 35 år gamle sangeren, komponisten og multiinstrumentalisten Valerie June. På sin forrige plate Pushing Against a Stone visste New York-innflytteren dette så godt at hun kalte en sang «Tennessee Time». Sangen var en hyllest til det sakte livet der hjemme, sørpå.

Nå har hun kalt hele albumet The Order of Time, og platen er en slags hyllest til tiden. June er opptatt av at vi ikke skal ta tiden vi har for gitt. Glem ikke å dvele ved øyeblikket når du kan, og ikke prøv for hardt på feil tidspunkt. La heller tiden gjøre det den kan best, nemlig gå, og la humla gjøre det den kan best, nemlig suse. Så vil det ordne seg.

Snusfornuftig? Blautfiskaktig? Kanskje, men det er uansett mer enn nok sting i Junes låter. Fremførelsen er nemlig makeløs.

Annonse