Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Surrealisme, Syria

Vi trenger nye fortellinger fra Syria, mener fotografen Omar Imam, som selv har flyktet.​

Fremtidsprofeti: – Jeg laget dette bildet i 2008 fordi det selv på den tiden i Syria var et spørsmål om hvordan å tilhøre landet, fordi det politiske og sosiale klimaet var vanskelig og unge mennesker følte ingen tilhørighet, sier Omar Imam til Morgenbladet om bildet idag. Foto: Omar Imam

– Du stiller ut fotografier av syriske flyktninger på Nobelsenteret, og du er selv flyktning fra Damaskus?​

– Jeg var vitne til oppstanden som gled over til borgerkrig. Jeg ble kidnappet og torturert av militser. Fem timer etter at jeg slapp fri, dro jeg fra Syria. Fra 2012 til august i fjor bodde jeg i Beirut, og det var i Libanon jeg ble kjent med flyktningene, mens jeg hjalp venner fra hjelpeorganisasjoner i leirene.

– Du fotograferer flyktninger på en helt ny måte. Hvordan kom du frem til å lage surrealistiske tablåer istedenfor ren dokumentar?​

HER !

Annonse