Annonse

Annonse

00:00 - 17. mars 2017

Spaghetti à la Minde

Obs! Hvitmalt Gjerdes tredje og beste album kan føre til sentimentalitet og ømme hjerter.

Uten tvangstrøye: Hvitmalt Gjerde er på en helt egen tripp. Foto: Simen Peder Aksnes Aarli

Hvitmalt Gjerde er selve ur-ideen om et band. Født ut av malen til The Beatles, eller i hvert fall Lars Saabye Christensens versjon av historien. Middelklassens fortapte barn i draktene til et knøttete fotballag, opp mot en stor og likegyldig verden. At nettopp Hvitmalt Gjerde skulle være med å lage musikken til den noe feilslåtte filmatiseringen av boken Beatles, var ikke annet enn opplagt.

Selv om vaskeseddelen skriker 1960-tallet, er det ikke like lett å plassere bergenstrioen i noens musikalske bås. Visst oser det av surf- og garagerock, slik de gjerne spilte den i forblåste forsteder i Michigan rundt årskiftet 65/66, men den innehar også et eikepreg av femti år med nesegrus beundring for og skatteplyndring av det forgylte tiåret.

 

Tvangstrøyefri. Likevel kjennes bandets tredje langspiller like befriende naiv og lite utstudert meta/retro som de forrige. Et band som har funnet opp sin egen oppskrift på hermetisk spaghetti à la Capri halvveis ned i innholdsfortegnelsen.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse