00:00 - 17. mars 2017

Spaghetti à la Minde

Obs! Hvitmalt Gjerdes tredje og beste album kan føre til sentimentalitet og ømme hjerter.

Uten tvangstrøye: Hvitmalt Gjerde er på en helt egen tripp. Foto: Simen Peder Aksnes Aarli

Hvitmalt Gjerde er selve ur-ideen om et band. Født ut av malen til The Beatles, eller i hvert fall Lars Saabye Christensens versjon av historien. Middelklassens fortapte barn i draktene til et knøttete fotballag, opp mot en stor og likegyldig verden. At nettopp Hvitmalt Gjerde skulle være med å lage musikken til den noe feilslåtte filmatiseringen av boken Beatles, var ikke annet enn opplagt.

Selv om vaskeseddelen skriker 1960-tallet, er det ikke like lett å plassere bergenstrioen i noens musikalske bås. Visst oser det av surf- og garagerock, slik de gjerne spilte den i forblåste forsteder i Michigan rundt årskiftet 65/66, men den innehar også et eikepreg av femti år med nesegrus beundring for og skatteplyndring av det forgylte tiåret.

 

Annonse