Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Psykisk ustabilt

Det er psykologenes tur til å snakke ut.

Overført: Forestillingen Overføring er basert på intervjuer med virkelige psykologer, på scenen er materialet sammenfattet til seks terapeuter som ser tilbake på yrkeslivet sitt. Toralv Maurstad spiller en psykolog som selv utvikler depresjon. Foto: Finn Serck-Hanssen
Annonse

Seks stoler står plassert i en ujevn halvsirkel. Bak dem henger en istapp på størrelse med et menneske. I løpet av forestillingen dannes det dammer av smeltevann under stolene.

Overføring er et samarbeidsprosjekt mellom Nationaltheatret og Det Norske Teatret. Forestillingen er basert på et forskningsarbeid av psykolog Marit Råbu hvor hun har intervjuer tretten psykologer om arbeidet og livet deres. I forestillingen er antallet kuttet ned til seks forskjellige betroelser, og hver av stolene tilhører en av de navnløse psykologene, spilt av Toralv Maurstad, Kai Remlov, Erik Hivju, Britt Langlie, Wenche Medbøe og Grethe Ryen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse