Annonse
00:00 - 31. mars 2017

Personlig er eksotisk

Det er fristende å gi seg hen blant Maria Nepomucenos tau og perler.

Organisk: Med sterke farger og organiske former utforsker Maria Nepomuceno sfærer som gjerne er blitt vurdert som feminine. Foto: Marie von Krogh
Annonse

Maria Nepomuceno er, ifølge et intervju gjort med den svenske kuratoren Elisabeth Millqvist i 2010, mer enn normalt opptatt av navlestrenger. Mer enn normalt opptatt av de to spiralformede pulsårene som forbinder mor og barn idet livet bare så vidt har begynt, av den halvmeterlange snoren som – rent faktisk sett – er alle nye tings livsnerve.

Det hele startet da hun selv gikk gravid i 2005, og siden har det bare fortsatt. Og bra er det. For ut av denne besettelsen renner det en snodig strøm av frodig, organisk og livsbejaende kunst som jeg ikke har sett maken til.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse