00:00 - 17. mars 2017

Langs hver en vei

Ung septett tar syvmilsstøvlene på.

Med overbevisning og ro: Seks av syv medlemmer er kreditert som komponister på Animals, og sammenlignet med debuten preges årets album fra Megalodon Collective av større variasjon og overskudd. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Syv mann sterke Megalodon Collective fordeler kjempekreftene på tre saksofoner, to trommesett, elgitar og kontrabass. Med medlemmer nokså jevnt fordelt mellom de to vestligste landene på den skandinaviske halvøya er de dessuten tospråklige. Noe som gir kuriøse utslag på låttitlene på septettens andre plate, Animals.

De norske medlemmene holder seg til engelske titler (fra trommeslager Henrik Lødøens prosaiske, muligens symbolladede «Black Bike» til gitarist Karl Bjorås gåtefulle «Encouraging Dylan»), mens de svenske – som åpenbart har større vanskeligheter eller mindre interesse for å skjule sitt opphav – slår til med de ekstra billedskapende titlene «Rasande Roland» (av tenorsaksofonist Petter Kraft) og «När blev du så gammal (och ful)» (av altsaksofonist Karl Hjalmar Nyberg). Er det den evinnelige svenske selvtilliten som atter legges for dagen?

 

Annonse