Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Kvinne, kjenn din blokkjede

Annonse

Fredag 17. mars åpner den vanligvis omdiskuterte Whitney-biennalen i New York. I et av verkene, av den serbiske kunstneren Irena Haiduk, får publikum som identifiserer seg som kvinner tilgang til en app som lar dem kjøpe seg inn i organisasjonen Frauenbank. Frauenbank skal kjøpe eiendom i Serbia, som i år fjerner et forbud mot «land-grabbing» (store eiendomskjøp i andre land fra transnasjonale selskaper), for å kunne bli medlem av EU. Stemmene skal fordeles etter medlemskap, ikke eierandel, og teknologien kan minne om den som brukes av Liberland, tidligere omtalt her i avisen. Notisredaksjonen ønsker dette forsøket på å bruke «blokkjede»-teknologi og cyberanarkistiske selskapsformer til å gripe inn i den globale nyliberalismens randsoner velkommen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.