Annonse
00:00 - 31. mars 2017

Julius i siloen

Kunstnere og kritikere tviler på at det nye kunstmuseet gjør Kristiansand til en relevant kunstby.

Se, han maler: Den nye direktøren for Sørlandets Kunstmuseum kommer fra sjefsstilling i Dyreparken i Kristiansand. Spørsmålet er hva han tar med seg derfra inn i museumsdriften. Apene er ikke sjimpansen Julius, som lenge var Dyreparkens ansikt utad. Illustrasjoner: Vera Freuchen Pedersen og Siri Freuchen Pedersen: henholdsvis Juliusvariasjon nr.11 og nr.3. Foto: Tor Simen Ulstein
Annonse

– Jeg følte at de nappet kunstmuseet fra kunstnerne, sier Leonard Rickhard.

Da maleren leste om ansettelsen av den nye direktøren ved Sørlandets Kunstmuseum (SKMU), Reidar Fuglestad, følte han seg fremmedgjort av retorikken. Fuglestad er nå sjef for dyreparken i Kristiansand.

I 2020 skal SKMU flytte inn i en ombygget silo som etter hvert skal huse en stor samling med norsk kunst fra 1930 til 1980, nylig donert av finansmannen Nicolai Tangen, i tillegg til museets permanente samling.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse