Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Ess-dur, så klart

Annonse

Toneartene hadde gått helt i ball i omtalen av Ludwig van Beethovens tredje symfoni 3. mars. Den går slett ikke i e-moll, som det sto, men i Ess-dur. Vi skulle også kreditert Stephen Rumph, forfatter av boken Beethoven After Napoleon: Political Romanticism in the Late Works, for beskrivelsen av C-dur og senere D-dur (ikke c-moll og d-moll, som vi skrev) som Beethovens «trompet-og-trommer»-tonearter.

Vi vil også presisere at det bare er forspillet til Richard Wagners ­Tristan og Isolde juryen har plukket ut blant historiens orkesterverker, ikke hele operaen. Men det er jo fristende å fortsette å lytte når man først er i gang.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse