00:00 - 03. mars 2017

En båt uten anker og med huet fullt av tanker

Sondre Lerche inntar rollen som moderne mann og serverer sin merkeligste og beste plate til nå.

Moderne famling: Rollefiguren Sondre Lerche ramler spektakulært mellom alle stoler. Foto: Isabell N. Wedin

Han oste jo av musikalske kvaliteter da han som 17-åring debuterte som plateartist. Velartikulert og intelligent popmusikk med alle de riktige referansene. Som en gammel sjel fanget i en tenåringskropp øste Sondre Lerche ut både fengende og avanserte låter.

På stødig karrierespor mot voksenlivet og den norske folkesjelen, bedre kjent som lørdagsunderholdningen på NRK. Det var som om blazeren til Bjørn Eidsvåg hang i skapet og bare ventet på at de nødvendige kiloene skulle feste seg på den spede gutten. En evigvarende innsamlingsaksjon direktesendt fra Grieghallen, side om side med Sissel Kyrkjebø og Rune Larsen. Hvem er det vel som gir ut et crooner-album med låter av Cole Porter og Elvis Costello i en alder av 24?

Siden ble det internasjonal oppmerksomhet og indierock trygt plassert i midten av veien. Det var godt gjort i verdens kanskje tøffeste og mest synsete sjanger, men også her kjentes Lerche som en fisk ute av vann. Albumene Phantom Punch (2007), Heartbeat Radio (2009) og Sondre Lerche (2011) var ikke dårlige, bare litt kjedelige og anonyme. Man tok seg i å vente på det forløsende mesterverket. Betegnende nok stanser hans wiki-oppdatering i 2011.

Annonse