Annonse
00:00 - 10. mars 2017

Der gudene fniser

Hos Robert Wilson og Jon Fosse får den norrøne skapelsesberetningen både komisk, tragisk og vakker betoning.

Odin (Henrik Rafaelsen), som innledningsvis er en ung Ziggy Stardust-aktig helt, er mot slutten en gammel og sliten kar, Foto: Lesley Leslie-Spinks
Annonse

En Odin som minner om David Bowie, og lys- og røykshow til estisk samtidsmusikk. Robert Wilsons Edda på Det Norske Teatret er en visuelt slående forestilling med rom for assosiasjoner som strekker seg i mange retninger.

Forestillingen er basert på utdrag av Jon Fosses nyskrevne versjon av det norrøne langdiktet Edda, der gudene i sine replikker ser tilbake på noe som har hendt. Fosses tekst er som en slags introduksjon eller gjenfortelling av særlig Voluspå: Beretningen om hvordan gudeverdenen ble til – og hvordan den går under i Ragnarok. Samtidig er det som om Fosse går i dialog med materialet, stiller spørsmål ved enkelte skjebner. Hvem hadde skyld i Balders død, og hvorfor kaller æsene Tor for «kåt på kuk»?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.