Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Åpen fremtid

Future omfavner friheten til å stille spørsmål uten åpenbare svar.

Dobbeltutgivelsen FUTURE og HNDRXX forsøker endelig å ta den todelte Future på alvor igjen.Foto: Sony Music
Annonse

En av de lyseste fremtidene 2017 hittil har sett må kunne sies å tilhøre Atlanta-rapperen Future, som nylig skapte historie da han slapp to album – FUTURE og HNDRXX – over to uker. Begge gikk rett til topps på den amerikanske Billboard-albumlisten, slik at Future avløste seg selv som nummer én.

Det finnes åpenbart andre artister som kunne gjort det samme, men at nettopp Future gjorde det, vitner både om kommersiell kløkt og en kunstnerisk visjon.

Med debutalbumet Pluto (2012) lanserte Future seg som rappens astronaut, en oppdagelsesreisende på leting etter såvel kjærlighet som nye måter å uttrykke seg på. Men da det poporienterte og undervurderte andrealbumet Honest (2014) floppet, og forlovelsen med R&B-stjernen Ciara havarerte, kom krisen. Hun hadde nettopp født hans barn, mens han var utro på turné i Europa.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse