00:00 - 03. februar 2017

Ubehagelig nært

En krevende og givende øvelse i empati.

Tett på: Inga Ibsdotter Lilleaas gjennomlever følelsene, tankene og opplevelsene til den halvferdige jenta. Foto: Per Heimly

På et lyst langhåret teppe står en ung kvinne. Hun er vendt mot publikum og byr oss en usammenhengende klase med ord det først er vanskelig å forstå meningen av, men som snart danner omrisset av et menneske og et liv.

A girl is a half-formed thing følger en jente fra tiden før hun blir født og frem til hun tar sitt eget liv. Hun vokser opp på landsbygda i Irland med en religiøs mor og en bror med et stort arr i pannen og lærevansker. Hun er et sårbart menneske som forsøker å reparere de skadene hun blir påført, men som samtidig kjenner en dragning mot det som er skadelig og ødeleggende for henne selv.

 

Annonse