Annonse
00:00 - 24. februar 2017

Snipp, Snap, journalistikk

VGs lesertall på Snapchat slår foreløpig alle forventninger. Men Morgenbladets tenåringspanel tror ikke det sosiale mediet er fremtiden for avisen.

Nyjournalistikk: Her er et utvalg fra VGs Snapchat-kanal denne uken.
Annonse

23. januar ble VG det første norske mediet som fikk en offisiell kanal på det sosiale mediet Snapchat. Etter det Morgenbladet erfarer har leser- og seertallene vært så høye at VGs ledelse har slitt med å tro på dem.

Snapchat er nå det største sosiale mediet i Norge etter Facebook, med 2,2 millioner daglige brukere, ifølge helt ferske tall fra Ipsos. 30 prosent av disse brukerne følger tradisjonelle mediehus på Snapchat.

I 2015 fikk noen av verdens største nyhetsmedier egne kanaler på Snapchat i en tjeneste som kalles Discover, der de publiserer videosnutter, bilder og tekster i et særegent og lekent formspråk som har utviklet seg i det sosiale mediet. Formen preges av emojier, visuelle effekter og musikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse