Annonse
00:00 - 24. februar 2017

Snipp, Snap, journalistikk

VGs lesertall på Snapchat slår foreløpig alle forventninger. Men Morgenbladets tenåringspanel tror ikke det sosiale mediet er fremtiden for avisen.

Nyjournalistikk: Her er et utvalg fra VGs Snapchat-kanal denne uken.
Annonse

23. januar ble VG det første norske mediet som fikk en offisiell kanal på det sosiale mediet Snapchat. Etter det Morgenbladet erfarer har leser- og seertallene vært så høye at VGs ledelse har slitt med å tro på dem.

Snapchat er nå det største sosiale mediet i Norge etter Facebook, med 2,2 millioner daglige brukere, ifølge helt ferske tall fra Ipsos. 30 prosent av disse brukerne følger tradisjonelle mediehus på Snapchat.

I 2015 fikk noen av verdens største nyhetsmedier egne kanaler på Snapchat i en tjeneste som kalles Discover, der de publiserer videosnutter, bilder og tekster i et særegent og lekent formspråk som har utviklet seg i det sosiale mediet. Formen preges av emojier, visuelle effekter og musikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse