00:00 - 24. februar 2017

Oversvømt av kaos

Emily Wardill tenner en brann i publikum.

Der det brenner: Emily Wardills videoverk No Trace of Accelerator krever tid og tålmodighet fra betrakteren. Foto: Thor Brødreskift.

Den britiske kunstneren Emily Wardill (født 1977) har de siste årene markert seg gjennom en rekke utstillinger ved anerkjente europeiske kunstinstitusjoner, arbeidene hennes er blitt vist på Statens Museum i København, i Serpentine Gallery i London, i Salzburger Kunstverein og på Biennalen i Venezia. Wardill er først og fremst kjent som film- og videokunstner.

I utstillingen Matt Black and Rat, som denne våren vises i Bergen, har hun også inkludert en serie relieffer og tre fotomontasjer, men når sant skal sies er det kun ett verk det handler om i denne utstillingen. Filmen No Trace of Accelerator er så krevende og kompleks at utstillingens øvrige arbeider, som i seg selv er greie nok, blekner i sammenhengen.

Annonse