Annonse
00:00 - 03. februar 2017

Kåthet og fortellerglede

Med Dekameronen inviterer Nationaltheatret til fortellerbasert teater med erotikk som drivkraft.

Felles fortelling: De ti pestflyktningene forteller drøye historier, men fremstår ikke som individer. Foto: Steffen Aarfing
Annonse

Ti personer flykter fra en pest som herjer i Firenze, og fordriver tiden i eksil med å fortelle historier til hverandre. Én fortelling hver i ti dager blir totalt hundre historier. Disse, sammen med forfatteren Giovanni Boccaccios egne kommentarer, utgjør novellesamlingen Dekameronen fra 1353. Regissør Elisa Kragerup har, sammen med dramaturg Solveig Gade, bearbeidet dette materialet til en teaterversjon med totalt syv fortellinger.

 

Skuespillerkor. Et hvitt girlander-teppe omkranser veggene på Nationaltheatrets hovedscene. Ti personer, fem menn og fem kvinner (mot Boccaccios syv kvinner og tre menn), kommer vandrende gjennom et bakteppe frem mot publikum. De er maskerte, men straks de kommer gjennom teppet, er de inne i en pestfri sone og kan henge fra seg masker og frakker. De har alle på seg antrekk i grå lin – mennene i ulike bukser og kvinnene i skjørt. Innledningsvis setter de seg på scenekanten, mot publikum, og siterer i kor fra Boccaccios forord.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse