Annonse
00:00 - 24. februar 2017

Gaute Brochmann: Legg ned Doga. Nå!

Legg ned Doga. Nå, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

Tre eksterne konsulentfirmaer. Ny leder. Tre nye underdirektører. To år med forberedelser. Onsdag 15. februar skulle omsider «Nye Doga» presenteres. Men etter en time med forklaringer i foredrags form er det, om mulig, mer uklart enn noen gang hva denne institusjonen egentlig skal befatte seg med.

I 2014 ble Norsk Form og Norsk Designråd slått sammen av daværende kulturminister Trond Giske og lagt under næringsdepartementet. Norsk Form hadde et tydelig mandat i å formidle verdien av arkitektur og design til den brede norske offentligheten. Norsk designråd hadde en like klar oppgave med å selge norsk design til næringslivet. Hvordan disse fundamentalt forskjellige oppgavene skulle slås sammen, hadde tilsynelatende ingen tenkt noe særlig over.

Derfor har det vært brukt store ressurser på å finne ut av hva Doga skal være og hva de over 50 ansatte ved sentret egentlig skal holde på med. Seansen skulle besvare disse grunnleggende spørsmålene. Men det eneste som stod igjen som helt tydelig, var at organisasjon ikke har livets rett.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse