00:00 - 10. februar 2017

Gaute Brochmann: Burde hatt motkandidater

Karin Hindsbo hadde stått sterkere om hun hadde hatt reelle motkandidater, skriver Gaute Brochmann.

Mandag var det klart: en uke etter at herrelandslaget i fotball fikk sin nye landslagssjef, kunne også landslaget i kunst annonsere en ny leder. Karin Hindsbo kommer fra direktørstillinger ved Sørlandet Kunstmuseum og KODE i Bergen, og entrer den nye posten med gjennomgående pene skussmål fra kunstfeltet samt god måloppnåelse på drift og besøkstall.

Det betyr at Audun Eckhoff blir byttet ut, noe som sannsynligvis er bra for laget. For å fortsette med fotballmetaforene, ble han av mange opplevd som noe av en Per Mathias Høgmo-type, altså en litt diffus figur som var mer populær oppover i systemet enn hos dem han skulle lede, og som aldri maktet å skape entusiasme blant publikum. Men der fotballforbundet fikk inn en erstatter med en lang internasjonal karriere, har altså Nasjonalmuseet satset på en kandidat som rykker opp en divisjon. Det kan godt være at det er en god idé. Karin Hindsbo har en tydelig stemme i det offentlige ordskiftet og en offensiv holdning til hva et museum kan og bør være.

Annonse