Annonse
00:00 - 17. februar 2017

Anno Obama

I sjette og siste sesong har tidsånden omsider løpt fra Girls. Og godt er det.

Troen på Girls’ revolusjonære potensial nådde raskt parodiske høyder.
Annonse

Da HBO lanserte dramakomedien Girls i 2012 ble den tatt imot som noe mer enn en tv-serie. Lena Dunhams serie om fire unge kvinner i New York ble hyllet som det første presise generasjonsportrettet av millennials tv – og som en oppskytningsplattform for et nytt kvinnelig blikk, en ny kvinnekropp og en ny feminisme i et USA der Barack Obama hadde smadret det rasistiske glasstaket en gang for alle.

Troen på Girls’ revolusjonære potensial nådde raskt parodiske høyder, og selv om det er vanskelig å undervurdere ringvirkningene av seriens systematiske brudd med tabuer knyttet til fremstillingen av kvinner på tv, er det kanskje først og fremst som kronikkgenerator at den har dannet skole.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse