Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Underhudsskrekk

«Alle lik har en hemmelighet», sier obdusenten i The Autopsy of Jane Doe. Men ikke alle hemmeligheter er tilstrekkelige for en hel grøsser.

Iiik, et lik: Hva skjuler den ukjente døde kvinnen? Far og sønn i kjelleren prøver å finne svar. Foto: SF Kino
Annonse

Andre Øvredal åpner sin engelskspråklige debut The Autopsy of Jane Doe med bildet ute av fokus og kameraet opp ned. Er det hans måte å signalisere egenrådighet på? At han ikke har dratt til USA for å bli herset med? Uansett tar det ikke lang tid før bildet blir skarpt og amerikanske filmkonvensjoner er trygt etablert.

Vi er på åstedet for et bestialsk trippelmord. Teknikere lister seg rundt mens de tar bilder og forsøker å danne seg et bilde av forløpet. «Det er ingen tegn til innbrudd», kommenterer den lokale sheriffens assistent. «Snarere er det som om noen har forsøkt å bryte seg ut.» I kjelleren finner de enda et lik. En naken, ung kvinne delvis begravd, tilsynelatende uten ytre tegn til vold. Dette er en jobb for den lokale rettsmedisineren.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.