00:01 - 13. januar 2017

— Storbyene best på kulturpolitikk

Bergen og Oslo prøver å redde kulturnæringssatsingen regjeringen kuttet ut.

Samler kreftene: Kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen (til høyre), mener storbyene har en tydeligere kulturpolitikk enn regjeringen. Her sitter hun i møte med kulturbyråd i Bergen, Julie Andersland, og teatersjef på Det Norske Teatret, Erik Ulfsby.

Da statsbudsjettet for 2017 ble lagt frem i oktober, fikk ledelsen i Norsk publikumsutvikling (NPU) en overraskelse: Statsstøtten på 2,2 millioner kroner var foreslått avviklet, og ifølge direktør Ingrid Handeland kom beskjeden «nesten over natta».

Dette skjedde samtidig som regjeringen annonserte sin store satsing på «kreativ næring» med 70 millioner kroner.

– Det tyder jo på at det er ganske lite sammenheng i den politikken, sier Rina Mariann Hansen (Ap), som er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo.

Annonse