Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Se og bli sett

Sceneversjonen av Linnéa Myhres Evig søndag er gjort med stor sympati og beundring, men noe går tapt i oversettelsen.

Tett på: Lina Hindrum spiller Linnéa med kamera på scenen. Foto: Ole Ekker
Annonse

Linnéa Myhres blogg og romanen Evig søndag har gitt mange et innblikk i hennes liv og kompliserte forhold til sin egen kropp. Trøndelag Teaters iscenesettelse beholder det utleverende, direkte fortellerformatet Myhre benytter begge steder. Publikum er plassert tett opptil scenen hvor Linnéa, spilt av Lina Hindrum, betror oss sin historie.

Scenen er dekket av et frottéaktig stoff, som en utvasket rød løper, og på fire store skjermer kan vi se nærbilder av Linnéa, fanget opp av et kamera som står på scenen. Slik gjenspeiler forestillingen at mange i publikum allerede har dannet seg et bilde av hvem hun er, enten gjennom TV-skjermen eller på internett.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse