Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Revolusjon på museet

Hva kan Nasjonalmuseet være? Ledere ved tre av Europas mest spennende museer gir svar.

Flyvende hollender: Britiske Charles Esche er direktør for Van Abbemuseum i Eindhoven i Nederland. Han er kjent for å vende opp ned på både utstillingsdesign og publikumsstrategier.
Annonse

I februar skal Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff kjempe for å beholde jobben sin i seks nye år, etter et år hvor han har måttet tåle mye kritikk for hvordan han driver museet.

Det har særlig vært klager om at strategien med utlånsstopp og forsinkelser i utstillingstakten «av hensyn til arbeidet frem mot det nye museet», er for passiv. Og at Eckhoff ikke har kjempet hardt nok for å bevare Nasjonalgalleriet som et kunstmuseum.

Audun Eckhoffs skarpeste offentlige kritiker har vært Erlend Høyersten, direktør ved Aros kunstmuseum i Århus, som freidig nok har foreslått at det danske museet åpner et Oslo-kontor på Tullinløkka.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.