Annonse
00:01 - 13. januar 2017

Tove Gravdal: Reinfeldts nye liv

Svensk tv har innført en ny sjanger: toppolitisk koseprat om krig, skriver Tove Gravdal.

Ny stilling: Fredrik Reinfeldt prøver seg som intervjuer. Foto: Jonas Åhlund/ SVT
Annonse

Høsten 2014 tapte Fredrik Reinfeldt valget og gikk av etter åtte år som Sveriges statsminister. Etter det har hans parti Moderaterna brutt med hans liberale innvandringspolitikk, mens Reinfeldt selv har skrevet en middelmådig memoarbok og stort sett takket nei til intervjuforespørsler.

Men så dukker han opp i en illusjon av en journalistrolle på svensk tvs hovedkanal, SVT1, torsdag i romjulen. «Toppmötet» het programserien, der Reinfeldt har intervjuet fire personer som var sentrale politiske aktører samtidig med ham selv. Det første møtet var med Condoleezza Rice, sikkerhetspolitisk rådgiver og deretter utenriksminister i USA. Andre toppmøte var med Danmarks tidligere statsminister og Nato-sjef Anders Fogh Rasmussen, det tredje med Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair, og til slutt, mandag denne uken, snakket han en time med Natos general­sekretær, tidligere norsk statsminister Jens Stoltenberg.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse