Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Ny(?) låt fra Aphex Twin

Annonse

Ja da, user18081971 har lagt ut den nye låten «tnodvood104» på Soundcloud! Det fremstår kanskje ikke umiddelbart som noen begivenhet, men tross i økt aktivitet i senere år er det fortsatt grunn til å heve det ene øyenbrynet når Richard D. James velsigner oss med nytt Aphex Twin-materiale. Skjønt, nytt kan man ingenlunde være sikker på at det er: James er kjent for å ha harddiskene stappet med arkivert materiale. Faktisk minner lydbilde og stil såpass mye om hans klassiker Selected Ambient Works vol. II (1994) at mistanken fattes. Kjennerne diskuterer. Et lekent, men avslappet hi-hat-spor leder vei gjennom forrykte kor-sekvenser og klangrik, melodisk perkusjon. Ingen store utskeielser, men de stadige små nyansene som er så karakteristiske for James’ musikk er til stede i rikt monn. Selv nyttårssalget på XXL burde gå knirkefritt med denne musikken på øret.

Stian Stakset

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse