Annonse
00:00 - 20. januar 2017

Kunstfix forever

Perfeksjon er ei det beste, men at man noe vil.

Tvungne positurer: Ingrid Eggens fotoserie Knex minner om vrangsiden av reklamefotografier. Foto: Ingrid Eggen, Knex #4 2016
Annonse

En kunstner går omkring i et sjaskete boligområde og tar bilder av ulike former for lettvint reparasjon. En tallerken støtter et vippende stolbein, hullet i et gjerde er spikret igjen med ujevne planker, et knust vindu er tettet med husfix, en skapdør holdes lukket med gaffateip, og en elektrisk ledning føres ut av hjørnet på et vindu.

Landet er Portugal, og kunstneren er Ana Rita António, som for tiden stiller ut på Akershus Kunstsenter. Hun bor i Norge, men er opprinnelig portugisisk, og samler på verb som kan beskrive denne typen fiksing. En liste er trykket i en publikasjon med fotografier, og benyttes av kunstneren som utgangspunkt for å skape egne verk. Å lime, samle, stable, erstatte, tilpasse, arrangere, balansere, og så videre – det er ord som sikrer handling, slik at kunsten ikke blir med tanken.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse