Annonse
00:00 - 06. januar 2017

«En pest i det offentlige rom»

Annonse

Gatekunstfestivalen og -galleriet Nuart har markert seg på Stavangers vegger de siste årene, til glede for enkelte og frustrasjon for andre. Hittil heftigst er Stavanger Aftenblads kritiker Trond Borgen, som i sin 2016-oppsummering skriver at veggmaleriene «sprer seg som en pest overalt i det offentlige rom». Dessuten er verkene stort sett «underlødige», «banale visuelle vitser» og «irriterende sandkorn i øynene». Borgen er en «særs konservativ representant for den forrige generasjonen», svarer lederen for kulturstyret i ­Stavanger kommune, Annamaria ­Gutierrez (V) i samme avis.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.