Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Det rører jo på seg

Jubileumsutstillingen med Mikrofilms lekende, kunstneriske animasjon passer både for voksne og barn.

I luften: Stillasene raser og nesten-ulykkene står i kø, men de to bygningsarbeiderne prater uberørt videre. Foto: Mikrofilm
Annonse

Den som tror at animasjonsfilm bare er for barn, har gått glipp av noe vesentlig. Dette blir mer enn tydelig på jubileumsutstillingen til animasjonsstudioet Mikrofilm, som vises i Grafills lokaler i Oslo sentrum.

Mikrofilm ble startet for tjue år siden av en gjeng med mindre kunnskap enn vilje til å prøve seg frem. De første filmene var rølpete stopmotion-animasjoner, som «skrekkfilmene» der tannpuss ble vist fra tannbørstens perspektiv, og oppvask fra vaskeklutens. Siden den gang er repertoaret betydelig utvidet, og omfatter alt fra animert barnefilm til abstrakt poesifilm, og animerte innslag i «vanlig» skuespillerfilm.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse