Annonse
12:03 - 28. desember 2016

Umusikalsk førjulstid

Annonse

Morgenbladets notisredaksjon skulle kose seg med kafékontor i førjulsstria, og var i ferd med å bestille seg to kopper svart kaffe og et par lussekatter da musikken i bakgrunnen ble oppdaget: Vem har fört tre vise till vårt stall min kära skatt?

– Å fy faen, Carolas jul, klin umulig å konse til, vi stikker herifrån, sa den ene, og de to snudde på hælen. På en annen kaffekjede, en velkjent røst: I’m driving home for Christmas / I can’t wait to see those faces. 

– Den låten gir meg alltid frysninger, sa den ene. De snudde i døren, luntet videre, til en kaffesjappe litt lenger nedi gaten. Christmaaaaas! Baby, please come home!

– Mariah! Minner meg om nittitallet, sa den ene, blid og fornøyd, i ferd med å kneppe opp kåpen, da hun så blikket til den andre. Det var et mørkt blikk. Ut igjen, til et hakket mer fasjonabelt bakeri. Ingen musikk! De kjøpte kaffe, slo seg ned, men så: Säg kan du höra innebörden utav trum­pojkens slag?

– Føkkings Carola synger igjen. Det går bare ikke an. Skal vi spørre betjeningen om å bytte julemusikk? 

– Gjør det du. 

– Nei, gjør det du! 

Puh rum puh pum pum …

De to ble sittende, som stivfrosne snøengler. Snart var kaffen kald. De plukket opp jakkene sine og tuslet tilbake til glasshuset ved Akerselva, der lyden av tastaturklampring var eneste bakgrunnsmusikk. God jul. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse