Annonse
00:01 - 02. desember 2016

Trygt og godt

Hilma Nikolaisen kunne godt gjort livet mer utrygt for lytterne.

På egne ben: Hilma Nikolaisens solodebut presenterer en musiker som nå ønsker skape sitt eget uttrykk. Foto: Julia Naglestad
Annonse

Hilma Nikolaisen beskrives ofte som Norges svar på Nico, og da ikke han som har en duo med Vinz – men som den tyske artisten kjent fra The Velvet Underground og Andy Warhols 60-tall. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, når man ser den lange og blonde luggen, tunge øyesminken og pologenseren på svarthvitt-coveret til Nikolaisens solodebut Puzzler.

Vokalen bærer også hint av den melankolske rocken fra snart femti år tilbake. Nikolaisen har alltid utstrålt en slags coolhet, med sin uanstrengte stemme og tilbakelente spillestil.

Kanskje mest kjent som bassist i bandet Serena Maneesh, men også som vokalist i punkbandet Umbrella og popsnekkerne Loch Ness Mouse, er det med en solid erfaring i feltet at hun gir ut sitt første soloalbum.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»