00:00 - 09. desember 2016

Svart sol, glitrende mørke

Moyra Davey skaper rom som publikum selv kan fylle med mening.

Ute, inne og ute: Moyra Daveys Damascus Hemlocks er montert på kunsthallens yttervegg. Foto: Thor Brødreskift / Bergen Kunsthall.

Hemlock Forest er kanadiske Moyra Daveys (født 1958) første utstilling i Skandinavia. Men Davey er ingen novise, hun har de siste årene hatt en rekke soloutstillinger både i USA, Canada og Europa, og kunsten hennes er innkjøpt av store institusjoner som MoMA, Guggenheim og The Met i New York.

Utstillingen Hemlock Forest, som er laget spesielt for Bergen Kunsthall, består i tillegg til de to filmene Les Goddesses (2011) og Hemlock Forest (2016) av en serie fotografier. Fotografiene sier oss litt om bredden i Daveys kunstnerskap, men i denne utstillingen spiller filmene hovedrollen.

Annonse