00:00 - 09. desember 2016

Melkehvit kulturjournalistikk

Norske kulturredaksjoner må rekruttere skribenter med bakgrunn fra andre land, mener skribent Emilio Sanhueza.

Etterlyser bredde: Kritiker Emilio Sanhueza mener norsk kulturjournalistikk er for ensartet. Foto: Øyvind Halsøy

«Hud – et eget mørkerom», er tittelen på essayet den bergensbaserte kritikeren Emilio Sanhueza har skrevet i 2016-versjonen av Enos årbok (det tidligere musikktidsskriftet kommer nå ut én gang i året, i bokform). Sanhueza skriver om den norske kulturjournalistikken, som han mener er ekskluderende ensartet, på grunn av mangelen på norske journalister og kritikere med bakgrunn fra andre land.

– Det blir av og til skrevet om multikulturalismen som en mulig fremtid. Men det er ikke en fremtid. Det er Norge nå, sier Sanhueza, som mener særlig statsstøttede medier har et ansvar for å representere hele befolkningen.

– Vi kommer til å ha en multietnisk offentlighet enten vi vil eller ei. Norske ledere i mediebransjen bør se dette som en mulighet til å være i forkant.

Annonse