00:00 - 23. desember 2016

Karin Hindsbos kur mot 2016-bakrusen

Karin Hindsbo gir oss sin oppskrift på Bloody Mary, den beste kuren mot en historisk bakrus.

«Blodige Maria»: Dronning Mary Tudor (1516–1558). Anonym maler, 1555. Foto: Corbis/ Getty Images

Ah, lille julaften! En perfekt dag for å gjøre opp status over året som snart er bak oss. Kanskje skrive noe koselig om julen? Ja, det var intensjonen. Så begynte jeg å tenke over hvordan året egentlig har vært, og i stedet for lyd av bjelleklang og lukt av misteltein, kjente jeg konturene av en fæl bakrus vokse frem.

Krise i Syria, brexit og Trump. En rekke terrorangrep, kriger og katastrofer verden over, et par fatale jordskjelv og nordkoreanske atomprøvesprengninger. I Midtøsten har IS ødelagt uerstattelig kulturarv, og mange har felt tårer over tapet av moderne kulturikoner som i år har dødd den ene etter den andre.

 

Annonse