Annonse
08:52 - 02. desember 2016

I skyggen av Hollywood

Du må ikke være filmfrelst for å like utstillingen Los Angeles – A Fiction. Men det hjelper.

Slanger: Stanya Kahn, It’s Not Spiritual, 2016.
Annonse

I et møterom står en ung mann og leser hurtig på engelsk, med tydelig fransk aksent. Det er vanskelig å få med seg mer enn spredte ord, og på et lerret ruller klipp fra Hollywood-filmer, som en ytterligere distraksjon. En sjelden gang møtes ord og bilder, ved at det vi hører ligner det vi ser. Iblant tar mannen en pause og skrur opp lyden på replikkene i en bestemt scene, før han senker den igjen og leser videre.

Fremføringen er en «reading performance», arrangert på Astrup Fearnley Museet i anledning Los Angeles – A Fiction, andre del i en utstillingstrilogi som begynte med presentasjonen av Alex Israel i sommer, og avsluttes våren 2018 med kunstnerduoen Ryan Trecartin og Lizzie Fitch. Alle disse tre er representert på Los Angeles – A Fiction, ved siden av rundt tredve andre kunstnere. Utstillingen er et samarbeid med Musée d’art contemporain Lyon (MAC Lyon), kuratert i fellesskap av direktørene Gunnar B. Kvaran og Thierry Raspail. Til prosjektet hører også en litterær antologi, redigert av litteraturviter Nicolas Garait-Leavenworth, som står foran oss og leser denne hektiske strømmen av utdrag.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.