Annonse
08:52 - 02. desember 2016

I skyggen av Hollywood

Du må ikke være filmfrelst for å like utstillingen Los Angeles – A Fiction. Men det hjelper.

Slanger: Stanya Kahn, It’s Not Spiritual, 2016.
Annonse

I et møterom står en ung mann og leser hurtig på engelsk, med tydelig fransk aksent. Det er vanskelig å få med seg mer enn spredte ord, og på et lerret ruller klipp fra Hollywood-filmer, som en ytterligere distraksjon. En sjelden gang møtes ord og bilder, ved at det vi hører ligner det vi ser. Iblant tar mannen en pause og skrur opp lyden på replikkene i en bestemt scene, før han senker den igjen og leser videre.

Fremføringen er en «reading performance», arrangert på Astrup Fearnley Museet i anledning Los Angeles – A Fiction, andre del i en utstillingstrilogi som begynte med presentasjonen av Alex Israel i sommer, og avsluttes våren 2018 med kunstnerduoen Ryan Trecartin og Lizzie Fitch. Alle disse tre er representert på Los Angeles – A Fiction, ved siden av rundt tredve andre kunstnere. Utstillingen er et samarbeid med Musée d’art contemporain Lyon (MAC Lyon), kuratert i fellesskap av direktørene Gunnar B. Kvaran og Thierry Raspail. Til prosjektet hører også en litterær antologi, redigert av litteraturviter Nicolas Garait-Leavenworth, som står foran oss og leser denne hektiske strømmen av utdrag.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»