00:00 - 18. november 2016

Trøbbel og beat

Plateaktuelle Nils Bech synger helst om den kjipe kjærligheten.

Speiling: – Jeg vil synge om de ulike utfordringene innenfor kjærligheten, alt det som er menneskelig og selvfølgelig, men som kanskje ikke får så mye plass, sier Nils Bech om fjerdealbumet Echo. Låtene er ifølge ham selv speilbilder (ekkoer) av menneskene i livet hans de siste fem årene.

Går ikke alle rundt og baler med kjærligheten, da?

Spørsmålet kommer fra Nils Bech. Kjærlighetstrøbbel har vært hovedtema gjennom hele diskografien til den 35 år gamle artisten, fra gjennombruddsplaten Look Inside fra 2012, der han låt for låt dro lytterne gjennom sin egen kjærlighetssorg, til One Year to år senere, der han sang ut om det turbulente førsteåret med sin nåværende kjæreste

– Jeg er en fyr som snakker om følelser i dur og moll, og har alltid vært veldig opptatt av kjærligheten, nettopp fordi den ikke er fast, men i bevegelse: en pågående, skiftende dynamikk. Selv om man ønsker å elske noen et helt liv, finnes det ingen garanti. Akkurat nå er jeg i et utrolig fint forhold, men det gidder jeg ikke synge om, sier Bech.

Annonse