Annonse
00:00 - 11. november 2016

Fritt liv

The Raga Saga har dugnadspreg, men er likevel et godt bidrag til en voksende norsk pop-rock-litteraturhylle.

Musikkhistorie: Raga Rockers lager liv på det lokale diskoteket i glansdagene, da rock var ny ungdomskultur i Norge. Her fra klubben klubben Lucullus i Molde, 1989. Foto: Vidar Ruud/ NTB Scanpix
Annonse

De siste årene har Raga Rockers gradvis gått fra et vellykket «comeback» på 2000-tallet, til å bli objekt for kanoniseringen av og historieskrivningen om norsk populærmusikk i forrige århundre. Michael Krohn var en sentral skikkelse i NRK-serien Punx, både som trommis i det viktige bandet Kjøtt og som frontfigur for rockens gjennombrudd i Norge ti år senere. Raga er nominert til Rockheim Hall of Fame 2017, som de eneste av «de fire store» som ikke er innlemmet ennå. Nå kommer boken, The Raga Saga, ett år etter at bortimot hele musikk-Norge hyllet bandet på mega-utgivelsen Sannhet på Boks.  

Sidestilt. The Raga Saga fremstår imidlertid mer som en artistprofil på et informasjonsnettsted som allmusic.com enn som et kunstnerportrett av Michael Krohn, en bok om åttitallet og «De fire store» eller en historie om det å spille i band. Boken er en kronologisk gjennomgang av bandets 16 album – noen av dem blant de største klassikerne i norsk rock, andre fullstendig glemt. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.