Annonse
00:00 - 18. november 2016

Fnyser av tyskere

Tyske operasjefer har kastet seg inn i den norske operadebatten. Styreleder Anne Carine Tanum kaller det kulturforskjeller.

Best på avstand: I motsetning til statsledere, popstjerner og tyske operasjefer har styregrossist Anne Carine Tanum aldri tid til å stille til ordentlig intervju. Men svare på e-post, det rekker hun, samt fem en fem minutters fotoshoot.
Annonse

Operasjefer er travle. Alltid på reisefot, samtidig som de leder store hus. Enorme kulturarbeidsplasser, der både teknologer, økonomer og sarte kunstnere skal være tilfredse. Man skulle tro tyske operasjefer hadde nok å gjøre på hjemmebane. Men forrige uke dukket det opp et leserinnlegg utenom det vanlige i Aftenposten. En bråte tyske operasjefer, sammensluttet i organisasjonen Deutsche Opernkonferenz, foreslo å endre organisasjonsstrukturen på Den Norske Opera & Ballett.

 

Feil retning. En av de 13 signaturene under brevet tilhørte Bernd Loebe, som foruten å være president i Deutsche Opernkonferenz, er operasjef ved Frankfurt Opera.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.