00:00 - 18. november 2016

Dr. Youtube og Mr. Hyde

Musikken blomstrer på Youtube. Nå vil norske musikere også tjene penger der.

Kattejammer: – Hele greia med Youtube er et paradoks, sier Solveig Heilo i folkrockbandet Katzenjammer. De er blant de norske artistene, i det store segmentet under kommersielle popartister som Marcus & Martinus, som bruker Youtube aktivt. Nå jobber Heilo med sitt soloprosjekt i hjemmestudioet i Bærum.

Vi fikk høre at foredraget skulle være wow. At mange har hørt Claire Mas og fått en åpenbaring i hvordan være musiker på nettet – musiker på Youtube, et av verdens største medier, som få norske musikere lykkes med.

Mas er digital sjef i det britiske plateselskapet Communion, og den bergenske musikkfestivalen Vill Vill Vest inviterte henne til Norge i september. Men følelsen som åpenbarer seg når Mas foredrar på Litteraturhuset i Bergen, er deprimerende heller enn inspirerende.

Mas forteller først om Facebook og Twitter, og sier at «alle var besatt av å legge ut bilder for tre-fire år siden».

Annonse