Annonse
00:00 - 25. november 2016

Den nye partipressen

Rike onkler gjør det politisk konservative tidsskriftet Minerva til dagsavis. LO pumper friske penger inn i Klassekampen og Dagsavisen. Det minner om den gamle partipressen, sier Hans Fredrik Dahl.

Tilbake til fortiden? Norsk presse preges i økende grad av aviser som henvender seg til ideologiske målgrupper: – For 30-40 år siden var det helt naturlig at en lojal partipressejournalist så seg som deltager i en partistruktur, sier Hans Fredrik Dahl. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Det konservative tidsskriftet Minerva, som lenge har satset på kommentarstoff på nett, får nå hjelp av et knippe næringslivsfolk til å etablere seg som fullverdig nyhetsavis fra årsskiftet.

Samtidig: LO gir ni millioner kroner til Klassekampen og ti millioner kroner til Dagsavisen. Den uttalte hensikten er å styrke journalistikken om arbeidsliv. Er det partipressen som gjenoppstår?

– Ja og nei, svarer Hans Fredrik Dahl, mediehistoriker og tidligere kulturredaktør i Dagbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse