00:00 - 07. oktober 2016

Wienerpolitikk

Vil du se hvordan politikk utformes? I den komplekse og vilt underholdende dokumentaren Weiner blir vi tatt med på en guidet tur til pølsefabrikken.

Åpen for tvil: Det er en stor forse ved filmen, men også ved Lawrence Weiner selv, at den er såpass lite selvrettferdig og selvfornøyd. Foto: Tour de Force

Anthony Weiner er den rappkjeftete kongresspolitikeren fra New York som ble en vandrende vits da han i 2011 feilpostet et bilde av underlivet sitt på Twitter, i stedet for å sende det som privat melding til en kvinnelig beundrer. Når etternavnet er egnet til å gjengi brøleren, har du gjort jobben litt vel enkel for ­tabloiddesken og talkshowvertene. Weiner måtte trekke seg som folkevalgt, og sammen med sin gravide kone, Clinton-rådgiver Huma Abedin, flyttet han ­tilbake til et roligere liv på Manhattan.

Knappe to år senere er Weiner tilbake i rampelyset. Denne gangen har han invitert inn et filmteam for å dokumentere gjenoppstandelsen. Planen er å bli New Yorks nye ordfører. Det ender ikke helt som planlagt.

Annonse