Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

Ufritt spillerom

Teateret er et upålitelig miljø for å teste vår frie vilje.

Spørsmål og svar: Skuespiller Marie Blokhus tar en DNA-test. Foto: L-P Lorentz
Annonse

Fridomens vegar stiller spørsmålet om det å leve i et prestasjonssamfunn, hvor vi stadig vekk utsettes for tester, står i veien for vår individuelle frihet. Publikum involveres direkte ved å deles inn i quiz-lag som i løpet av forestillingen skal svare på en rekke spørsmål. Harmløs moro, eller står det noe mer på spill her?

Den integrerte baren til tross: det at scenerommet ser ut som venteværelset til en offentlig etat, tyder på at dette er noe annet enn en avslappende quizkveld i teatret. Og de geometrisk mønstrede vestene quizlederne Marie Blokhus, Ane Dahl Torp og Joachim Rafaelsen er kledd opp i, forsterker dette inntrykket.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.