00:00 - 07. oktober 2016

Skål for kulturen

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) vil slå knockout på de som mener hun prioriterer idrett foran annen kultur. Hennes første statsbudsjett domineres av penger til kulturnæringen. 

Jubel. Bokseren Cecilia Brækhus' tittelkamp mot franske Anne-Sophie Mathis engasjerte kulturminister Linda Hofstad Helleland (i turkis kjole). De andre på bildet er fra venstre Trond Helleland (H), advokat Sol Elden, advokat John Christian Elden og Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.

– Du ble sist sett på boksekamp. Et stort show i Oslo Spektrum med alkoholsalg, direktesendt på reklamefinansierte TV3, der motstanderen til Cecilia Brækhus tapte på knockout med blodig ansikt. Selv ble du avbildet blant publikum, ekstatisk. Er dette kulturen du foretrekker? 

– Jeg blir invitert til mange kultur-, frivillighets- og idrettsarrangementer, og jeg prøver å delta på så mye som mulig av det som arrangeres på mitt felt. Men noe gradering av hva jeg synes er best og ikke, skal jeg ikke begi meg ut på. 

– Statsminister Erna Solberg ble intervjuet i bokseringen, poserte med tittelbeltet og ropte «Take it away!» til publikum. Har kultursynet i konservative Høyre forandret seg?  

Annonse