Annonse
00:00 - 21. oktober 2016

Rundt og rundt i kjærligheten

Jon Fosse tåler melodrama. Det er bare å pøse på.

Eksistensielt landskap: Scenografien understreker det tidløse i teksten. Foto: Erik Berg
Annonse

«Var eg ein Gud / ville eg skapa / kjærleik og død / berre kjærleik og død.» Tor Jonssons dikt Fattig ynskje, i sangformat, setter tonen i Det Norske Teatrets versjon av Jon Fosses Draum om hausten. Og det er nettopp kjærligheten og døden som dukker opp som hovedtema i Trine Wiggens regi av teksten.

Idet sceneteppet går opp, møtes publikum med en nesten mørklagt scene, med et forsiktig regn mot svak belysning. Sakte får vi innsyn i resten av rommet, en ramme med kvister montert over et gulv med bark – plassert langt bak på scenen. Og bak dette igjen ser vi skuespillerne. Som i den etter hvert ikoniske åpningssekvensen til tv-serien Skam vandrer skuespillerne saaakte fremover. Til allerede nevnte låt om kjærleik og død.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse