Annonse
00:00 - 28. oktober 2016

Karin Hindsbo om kunstnernes fallende lønn

Hva er kulturlivet uten kunstnere, spør Karin Hindsbo.

Annonse

Forrige uke møtte Kunstnernettverket i Stortingets familie- og kulturkomité. Der krevde de at kunstnernes stipender må økes, som del av en lønnsreform over tre år. Kravet ble delvis innfridd i årets budsjett, men stipendene er frosset i statsbudsjettet for 2017. Hm, tenker kanskje noen. Hva er det med disse kunstnerne som hele tiden vil ha mer penger, selv når de akkurat har fått?

Vel, i et lengre perspektiv har kunstnerne egentlig ikke har fått noe som helst. Tvert om. Der det generelt har vært lønnsvekst i Norge de siste femten årene, har kunstnernes inntekt vært i fritt fall.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse