Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

Hvor pokker blir det av Fantomet-filmen?

Fantomet-bladet er dødt. Så hvor blir det av filmen, spør Askild Matre Aasarød

Ånden som gikk: Fantomet er en av de mest forsømte superheltene i vår superheltinfiserte kultur. Og nå er han død. Her sitter mannen bak ånden som går, Lee Falk. Foto: Gunnar Lantz / Keystone Pictures / Zuma Press / NTB Scanpix
Annonse

Denne saken ble originalt publisert i oktober 2016.

Mandrake er den mest ynkelige av alle superhelter: En hypnotisør som på en god dag kan få sine fiender til å tro at pistolene de holder er bananer. Likevel ble det nylig klart at Sacha Baron Cohen skal spille hovedrollen i en kommende Mandrake-film. Det populærkulturelle underholdningskomplekset skraper åpenbart bunnen av gryten. Spørsmålet vi alle stiller oss er derfor selvsagt:

Hvor pokker blir det av Fantomet-filmen? Med unntak av et mislykket forsøk i 1996 og et en katastrofal miniserie fra 2009, glimrer ånden som går med sitt fravær. Det er underlig. Populærkulturens mest verdifulle valuta for tiden er ubrukte superhelters skapelsesberetninger, og metafortellinger om barnekultur og nostalgi. Fantomet er jo superheltsjangerens egen skapelsesfortelling.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse