Annonse
00:00 - 21. oktober 2016

Fra Berlin med nye briller

Den påtroppende lederen i Unge Kunstneres Samfund åpner for å finne lokaler utenfor Oslo sentrum. Danske Rhea Dall mener det er sunt med utenlandske ledere i norsk kulturliv.

Snart osloboer: Rhea Dall har jobbet mye i Bergen i 2016. Er synet der at UKS er Oslo-sentrert? – He-he, jeg har ikke vært ute etter gossip om UKS i Bergen. Men UKS er oppmerksomme på både spredning og geografisk nedslagsfelt. Dette er noe styret har diskutert med meg. Det er viktig å tenke på UKS’ funksjon i hele Norge. Foto: Katrine Marie Kragh / Polfoto
Annonse

– Forgjengeren din, Johanne Nordby Wernø, trakk seg som daglig leder i juni etter uenigheter med styret. Stridens kjerne var arbeidet med å finne nye, permanente lokaler for Unge Kunstneres Samfund (UKS). Urovekkende?

– På ingen måte. Da Johanne tok stillingen, var det ikke klart hvor omfattende det ble å flytte UKS. Det endret parameterne for jobben hennes veldig. En av grunnene til at jeg tar jobben, er nettopp at UKS skal flytte. Jeg har vurdert situasjonen slik den er – og diskutert den med styret. Johanne gikk før åremålet var over, men det var ingen konflikt. Jeg overtar en organisasjon med stor styrke i en enormt interessant prosess. UKS tenker over sine grunnleggende funksjoner og hvor de er på vei.

– Din første og største sak blir å finne nye lokaler – i et presset Oslo med stigende leiepriser og færre potensielle bygg. Hvordan vil du gå frem?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse