00:00 - 21. oktober 2016

Fra Berlin med nye briller

Den påtroppende lederen i Unge Kunstneres Samfund åpner for å finne lokaler utenfor Oslo sentrum. Danske Rhea Dall mener det er sunt med utenlandske ledere i norsk kulturliv.

Snart osloboer: Rhea Dall har jobbet mye i Bergen i 2016. Er synet der at UKS er Oslo-sentrert? – He-he, jeg har ikke vært ute etter gossip om UKS i Bergen. Men UKS er oppmerksomme på både spredning og geografisk nedslagsfelt. Dette er noe styret har diskutert med meg. Det er viktig å tenke på UKS’ funksjon i hele Norge. Foto: Katrine Marie Kragh / Polfoto

– Forgjengeren din, Johanne Nordby Wernø, trakk seg som daglig leder i juni etter uenigheter med styret. Stridens kjerne var arbeidet med å finne nye, permanente lokaler for Unge Kunstneres Samfund (UKS). Urovekkende?

– På ingen måte. Da Johanne tok stillingen, var det ikke klart hvor omfattende det ble å flytte UKS. Det endret parameterne for jobben hennes veldig. En av grunnene til at jeg tar jobben, er nettopp at UKS skal flytte. Jeg har vurdert situasjonen slik den er – og diskutert den med styret. Johanne gikk før åremålet var over, men det var ingen konflikt. Jeg overtar en organisasjon med stor styrke i en enormt interessant prosess. UKS tenker over sine grunnleggende funksjoner og hvor de er på vei.

– Din første og største sak blir å finne nye lokaler – i et presset Oslo med stigende leiepriser og færre potensielle bygg. Hvordan vil du gå frem?

Annonse