00:00 - 09. september 2016

Velsmakende slim

Cass McCombs sukrer sannheten med lette toner og myke rytmer.

I dypet: Cass McCombs har sagt at det eneste de hadde klart for seg da de skulle gå i gang med platen, var at bassen skulle stå i sentrum. Foto: Anti/Playground

Den snart førti år gamle californieren Cass McCombs debuterte med det nøkternt titulerte albumet A i 2003.

Enkelte av låtene hans har brutt gjennom den popkulturelle vannskorpen, som den stemningsfulle balladen «You Saved My Life» (2009) og den «Wichita Lineman»-alluderende mini­hiten «County Line» fra 2011, men McCombs har stort sett fått holde på med sitt uten særlig innblanding fra omverdenen, utover en mindre krets av tilhengere og samarbeidspartnere.

I 2011 ga han like godt ut to album: det bekmørke, stillferdige, komponerte og vakre Wit’s End, og det mer løse og løsslupne ­Humor Risk. Det første brukte han år på å ferdigstille, mens det sistnevnte høres ut som det ble jammet frem og rablet ned på et par dager.

Annonse