Annonse
20:00 - 01. september 2016

Overhengende rasfare

Norges flittigste regissør går seg litt vill i grottedypet.

I dypet: Tre selvsikre cirka-30-åringer reiser sammen for å utforske en stengt grotte. Det går som man kan tenke seg. Foto: Another World Entertainment Norway/FilmBros
Annonse

Den selvlærte flittigmauren Henrik Martin Dahlsbakken har i løpet av få måneder hatt to spille­filmer og en kortfilm satt opp på norske kinoer og festivaler. Dahlsbakken er en utypisk filmskaper idet han ikke opererer i det laveste sjiktet av lavbudsjettslandskapet, selv om han er uavhengig av Norsk filminstitutts produksjonsordninger. Filmene han lager, er til en viss grad påkostet, enten i form av innspillingssted, bruk av 35-millimeterfilm eller ambisiøst lyddesign og foto.

Filmografien – eller kanskje cv-en er et bedre ord – han bygger seg opp i rasende tempo, er et springbrett for en videre karriere. Og med den sjangerkonservative actionthrilleren Cave er det kanskje Hollywood han ønsker å stå audition for. Langt fra å markere seg som noen norsk films enfant terrible er det trygge farvann og oppkjørte veier som er Dahlsbakkens domene.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse