Annonse
00:00 - 30. september 2016

Kunstnerstrid om boikott

Kunstnerduoen Elmgreen og Dragset er godt betalte «løpegutter for sioniststaten», mener kollega Lars Laumann. – Det kan virke som om Laumann ønsker å profilere seg selv, svarer Ingar Dragset.

Protest: I mai malte Lars Laumann navnene til kunstnerduoen Elmgreen & Dragset på muren på Vestbredden, som en protest mot utstillingen deres i Tel Aviv. – Navnene deres kommer til å stå der til muren faller, sier Laumann.
Annonse

Debatten om kulturboikott av Israel har blusset opp med stort temperament i Norge den siste uken. Verket til Pia Maria Roll og Marius von der Fehr, kalt «Nationaltheatret beklager», har fått oppmerksomhet over hele verden og skapt aggressive reaksjoner i Israel.

Verket er en video der en fiktiv talsperson for Nationaltheatret, spilt av Gjertrud Jynge, beklager et samarbeid med det israelske nasjonalteatret Habima mellom 2013 og 2015. Forrige søndag ble videoen til Roll og von der Fehr vist i Nationaltheatret i Oslo, og teksten som fremføres i videoen ble trykket i forrige Morgenbladet.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse