00:00 - 30. september 2016

Herfra blir de bare eldre, og bedre

Pixies lever og ånder, med ny bassist og lave skuldre.

Kledelig voksenliv: The Pixies, med ny bassist, fungerer for gamle og nye fans. Foto: Travis Shinn

Nåde den som ikke liker Pixies. Dette var bandet som på det grusomme 1980-tallet ble plukket opp av det kule britiske plateselskapet 4AD og ga verden deilig amerikansk alternativrock. De søkte liksom aldri berømmelse – den «bare kom til dem». Myten om at Nirvana gjorde seg fete på å «stjele» Pixies’ formel bidrar også til å befeste deres plass som et av rockehistoriens viktigste band, og sikrer deres posisjon som underdog-en man ikke kan kritisere.

Pixies ble gjenforent i 2004 etter tolv års pause, men det er først nå de for alvor gir ut ny musikk. Indie Cindy (2014) var en samling av tre enkeltstående EP-er. Årets plate er dermed deres første siden Trompe Le Monde (1991) som er innspilt og tenkt som et album.

 

Annonse